Enska Kettunen

Enska Kettunen

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Holiday Playa de San Agustin village.

 Villa Dara
San Agustin kylä vuokratalomme allasalueelta kuvattuna

Keväällä suunnittelin, että pidän syntymäpäivät kaukana kotimaastamme. Varasin jo helmikuussa Playa de San Agustin kylästä Villa Daran, jossa olisi tilaa meidän koko perheelle. Villassa on kymmenen huonetta ja asuinpinta-ala noin reilu 300 neliömetriä. Lisäksi Villan edessä on iso  yksityinen uima-allasalue. Erilaisten syiden vuoksi matkaseurue kutistui syksyn aikana viiteen. Meillä oli siten liian suuri talo vuokrattuna pienelle ryhmälle. Välillä mietitytti varauksen mielekkyys, mutta jälkeenpäin katsottuna valinta osui nappiin. Yleensä olemme olleet majoittuneet Canarialla hotelleihin, joista hotellihuoneen ikkunasta on näkynyt usein vain tiiliseiniä. Villa Dara sijaitsee korkealla mäellä ja kaunis San Agustin kylä ja sen edessä leviävä aava meri oli kaunista katsottavaa vuorokauden eri aikoina. Öisin vuorelle ei päässyt asiattomat, sillä kylään menevällä tiellä oli yövahti.

Rescue
Olemme käyneet perheen kanssa ulkomailla muutaman vuoden välein ja yleensä matkat eivät ole olleet ns. " Löhölomia". Olen halunnut tutustua lomasaarten tai lomapaikkojen nähtävyyksiin ja silloin vuokra-auto on ollut ainut mahdollisuus mm. Canarian saarilla. Vuokra-auton hinta viikolta on 100 eurosta 500 euroon saakka.  Perushintaan ei sisälly erityisvakuutuksia, kuten nolla euron omavastuuosuus ja henkilövakuutukset. Kannattaa kuitenkin valita tutumpi ja ehkä hiukan kalliimpi vuokra-autofirma, jottei tule jälkikäteen yllätyksiä.

Maisemakuvia Play del Inglesistä ja Puerto Ricosta

Tällä kerralla kävimme mm. Play del Ingleśissä, Puerto Ricossa, Play de Amadores, Puerto de Mogánissa, Las Palmasissa, Play be Maspalomasissa sekä Gran Canarian vuoristossa.

Caldera de Bandama lähellä Las Palmasia
Punta de Puerto Rico
Barranco de Fataga
Alla kuvassa Rogue Nublo

Mieleenpainuvia muistikuvia jäi monesta paikasta. Las Palmasin lähellä sijaitseva Caldera de Bandaman kraatteri, vuoristossa sijatsevan Tjedan kylän ympäristö ja Puerto de Moganin rantakylä ovat ehdottamasti parhaimpia nähtävyyksiä. Ei pidä unohtaa Las Palmasin vanhan kaupungin kapeita katuja, joissa auringonvaloa on vähän ja se saa aikaan kauniita vanhan ajan kaupunkimaisemia. Kannatta käydä katsomassa! Las Palmas on yllättävän suuri kaupunki ja siellä on paljon museoita ja muita nähtävyyksiä.
Cran Canarian rannoista parhaimpia ovat Playa de Amadores, Playa de Ingleś, Maspalomas ja Puerto de Mogánin rannat. Tietenkin muitakin hyviä rantoja on saarella, mutta edellä mainitut ovat minun suosikkirantoja.
 Plaua de los Amadores
Gran Canariassa kiehtoo minua sen lämpötilan tasaisuus. Yleensä päivälämpötila on olut +20 - +30 asteen välissä. Joskus lomalla on koko viikon ajan aurinkoista säätä, mutta syksyllä ja keväällä lyhyitä sadekuuroja ja pilvisiä päiviä mahtuu lomaviikon ajalle. Silloin pitää vain keksiä jotakin muuta järkevää tekemistä.
Sää lomamme aikana lokakuussa 2015 oli vaihtelevaa. Sää vaihteli aurinkoisesta säästä aina voimakkaaseen ukkoskuuroon. Lämpötila oli päivisin 25 - 30 astetta ja öisin lämpötila laski 20 asteeseen, mutta kaikinpuolin säät suosivat meidän loma-matkamme. Seuraavalla viikolla saarella satoi neljänä päivänä, joten valittaa ei voi!
Loma sujui siis melko lailla hyvissä merkeissä, ainut miinus oli ruokamyrkytys tai suolistobakteeri, jonka sain aterioidessamme Puerto Ricon rantaravintolassa keskiviikkona 15. lokakuuta. Seuraavan neljän päivän aikana mahaa kouristeli ja kuume nousi 40 asteeseen. Tämä oli ensimmäinen kerta lomamatkalla tapahtunut "vatsaongelma". Aiemmin olen saanut salmonellan vain Venäjän karjalassa vierailun yhteydessä.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti